Sok z marchewki i jabłka


logoIMG_2006

Marchewka to jedno z najpopularniejszych warzyw goszczących w naszych domach. To, czym się zajadamy, to oczywiście korzeń, który smakuje świetnie ugotowany i na surowo. To skarbnica karotenu, witaminy B1, B2, B6 i witaminy C. Właśnie dlatego tak lubimy z niej sok:

10 min

Składniki:

  • kilogram marchewki
  • pół cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • 3 jabłka

Wykonanie:

Dokładnie umyj marchewki, odetnij końcówki. Jabłka pokrój na ćwiartki pozbywając się gniazda. Wszystko wrzuć do sokowirówki. Do soku można dodać wyciśniętą cytrynę oraz dwie łyżki miodu, choć proponuję sprawdzić, czy marchewka i jabłko same nie są już wystarczająco słodkie.

Na letnie upały sok z kostkami lodu będzie zbawiennym orzeźwieniem :)

Ania i Marcin

logoIMG_2006

logoIMG_2007

Tagi: , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *