Jabłka w cieście naleśnikowym


IMG_2141

Jeżeli lubicie jabłka na ciepło oraz naleśniki, to ten przepis będzie ich idealnym połączeniem. Przepyszne, miękkie jabłka w panierce naleśnikowej pomogą smakowicie zacząć dzień bądź umilić popołudnie. Aby potrawie nadać przyjemną słodycz, do ciasta dodaję dużo cukru waniliowego.

20 min

Składniki:

  • 2 duże jabłka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • pół szklanki wody gazowanej
  • cukier waniliowy
  • oliwa z oliwek

Dodatkowo:

  • cukier puder, syrop klonowy, miód

Wykonanie:

Obieramy jabłka, kroimy w paski i wydrążamy środek (ja kroję jabłka w grubsze plastry, aby były wyczuwalne w cieście).
Przygotowujemy ciasto, mieszając wszystkie składniki. Rozgrzewamy patelnię. Jabłka mieszamy w cieście i nakładamy na patelnię.

Gotowe placuszki posypujemy cukrem pudrem, syropem klonowy, bądź miodem – pełna dowolność, a jedynym hamulcem jest Wasza tolerancja na poziom słodkości:)

Smacznego

Ania:)

rozmiar6

logorozmiar2

logorozmiar3

logorozmiar4

Tagi: , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *