Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i serem feta


wyróżniające

Połączenie szpinaku z serem feta gwarantuje doskonały smak. A to dzięki temu, że słona feta podkreśla smak szpinaku. Po dodaniu do tego, jednego z naszych ulubionych makaronów – tagliatelle oraz kurczaka, powstaje pyszny i zdrowy obiad.

40 min
4

Składniki:

  • 300 g makaronu tagliatelle
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • jedna duża pierś z kurczaka
  • 200 g sera feta
  • dwa ząbki czosnku
  • 150 g śmietany kremówki
  • sól, pieprz ziołowy

Wykonanie:

Szpinak wrzucamy na patelnię i dusimy do podgrzania. W międzyczasie kroimy w kostki kurczaka, doprawiamy przyprawami i podsmażamy około 10 minut, zdejmujemy z gazu. Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy na sposób al dente.
Do ciepłego szpinaku dodajemy sprasowany czosnek, doprawimy solą i pieprzem. Wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy kurczaka i pokrojony w kosteczkę ser feta. Mieszamy chwilkę, gdy sos jest za gęsty, możemy dodać do niego dwie łyżki wody z makaronu.
Odcedzamy makaron, wrzucamy go na 15 sekund do sosu i mieszamy.
Podajemy udekorowane kostkami fety:)

Smaczne, proste, zdrowe!

Ania

 

rozmiar4

rozmiar3

rozmiar2

Tagi: , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *