Frittata z kiełbasą i serem feta


wyróżniające

Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować kolejną propozycję na frittatę. Tym razem wykorzystałam do jej stworzenia pyszną kiełbasę żywiecką, pomidory i ser feta. Uwierzcie, te składniki świetnie się uzupełniają.

45 min
3

Składniki:

  • 4 jajka
  • 20 dkg kiełbasy żywieckiej
  • 10 dkg sera feta
  • 2 pomidory
  • przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka, oregano)
  • 2 łyżki mleka
  • natka pietruszki
  • czosnek

Wykonanie:

Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać skórkę i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni razem z czosnkiem przez około 15 minut. Jajka wbić do miseczki, rozmieszać, dodać przyprawy. Wlać na patelnię, dodać pomidory, ser feta oraz pietruszkę. Smażyć 5 minut na patelni. Następnie włożyć frittata do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.

Smacznego !:)

Ania

 

rozmiar1

rozmiar2

rozmiar3

rozmiar4

Tagi: , , ,

2 komentarze

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

konstant@wp.pl napisał(a):

Wygląda pysznie, a czy kiełbasę można czymś zastąpić?

    ania i marcin
    ania i marcin napisał(a):

    Pewnie, możesz użyć np. wędliny, pokrojonej w kostkę lub kurczaka ugotowanego na parze. W wersji wegetariańskiej proponuję użyć np. gotowane ziemniaki. Pozdrawiamy