Frittata z kiełbasą i serem feta

Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować kolejną propozycję na frittatę. Tym razem wykorzystałam do jej stworzenia pyszną kiełbasę żywiecką, pomidory i ser feta. Uwierzcie, te składniki świetnie się uzupełniają.
45 min
3
Składniki:
- 4 jajka
- 20 dkg kiełbasy żywieckiej
- 10 dkg sera feta
- 2 pomidory
- przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka, oregano)
- 2 łyżki mleka
- natka pietruszki
- czosnek
Wykonanie:
Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać skórkę i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni razem z czosnkiem przez około 15 minut. Jajka wbić do miseczki, rozmieszać, dodać przyprawy. Wlać na patelnię, dodać pomidory, ser feta oraz pietruszkę. Smażyć 5 minut na patelni. Następnie włożyć frittata do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.
Smacznego !:)
Ania
Tagi: Frittata z kiełbasą, kiełbasa, ser feta, śniadanie
2 komentarze
Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Pewnie, możesz użyć np. wędliny, pokrojonej w kostkę lub kurczaka ugotowanego na parze. W wersji wegetariańskiej proponuję użyć np. gotowane ziemniaki. Pozdrawiamy
Wygląda pysznie, a czy kiełbasę można czymś zastąpić?