Nuggetsy w serowej panierce


wyróżniające

Jeden z ostatnich weekendów spędziliśmy w domu, jak wiecie, jesteśmy tam częstymi gośćmi:) Tym razem, Tata Gabryś stał na straży naszych smaków i zaserwował nam obiad, jakiego dawno nie jedliśmy. Jego pierwszą częścią był aperitif oraz delikatne nuggetsy.

20 min
6

Składniki: 

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • oliwa z oliwek
  • 10 dkg startego, sera żółtego

Wykonanie:

Piersi z kurczaka umyć, posolić. Pokroić je w średniej wielkości prostokąty, niezbyt cienkie.
Jajka roztrzepać w misce, dodać do nich  żółty ser, wymieszać. Kawałki kurczaka moczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oliwie z oliwek.

Pyszna przystawka przed obiadem.

Polecamy :)

Ania i Marcin

 

rozmiar1

rozmiar2

rozmiar4

rozmiar5

Tagi: , ,

2 komentarze

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Bartek napisał(a):

coz nugetsy aperitifem napewno nie sa gdyz aperitif to jest… no wlasnie sprawdzcie sami. Te nugetsy mozna by nazwac Amuse-bouche

    ania i marcin
    ania i marcin napisał(a):

    Dzięki Bartek za czujność. Widzisz to miało być subtelne omówienie tego, co z tyłu jest na zdjęciu, w kieliszku 😉 Jeżeli poczułeś się wprowadzony w błąd, przepraszamy.