Puree z dyni


wyróżniające2

To podstawa jesiennych wypieków i potraw. W tym roku króluje na naszym stole. Gotowe pure możecie przechowywać około 4 dni w lodówce, bądź zamrozić.

70 min

Składniki:

  • 1 średnia dynia (około 2,4 kg)

Wykonanie:

Dynię umyć, podzielić na około 6 części, wydrążyć miąższ i usunąć pestki. Położyć na papier do pieczenia. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec godzinę, aż dynia będzie miękka.
Ostudzoną dynię obieramy ze skórki i blendujemy.

Gotowe !

Ania

 

rozmiar1

rozmiar3

Tagi: ,

1 komentarz

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Hosting napisał(a):

Gdybym miala taki zapas dyn to bym zrobila mus z pieczonej dyni i go zamrozila. Potem jak znalazl do placuszkow, ciast i sernikow dyniowych ktore uwielbiam