Jajka faszerowane serkiem mascarpone


wyróżniające1

Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Czas zajadania się przede wszystkim babkami, mazurkami i oczywiście jajkami, w każdej z możliwych postaci ☺ Dzisiaj propozycja na zimną przekąskę, w roli głównej oczywiście jajka i serek mascarpone.

20 minut
8 szt.

składniki:

  • 4 jajka
  • szczypiorek
  • 120 g serka mascarpone
  • sól, pieprz
  • świeża bazylia, czerwona papryka

wykonanie:

Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przekroić delikatnie na pół  i wydłubać do miseczki żółtka. Do żółtek dodać serek mascarpone, przyprawy i pokrojony cienko szczypiorek. Wszystko dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Masę nakładać do białek. Posypać dekoracyjnie słodką papryką.

Smacznego

 

rozmiar1

rozmiar2

rozmiar3

Tagi: , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *