Muffinki czekoladowo-bananowe z konfiturą truskawkową


wyróżniające1

Tym razem znowu ja przygotowałam muffinki czekoladowe. Powstały one na specjalną okazję odwiedzin jednej miłej Asi przy akompaniamencie drugiej miłej Asi :) Rozsmakowałyśmy się w „mokrych” muffinkach z dodatkiem konfitury truskawkowej i domieszką bananów, mniam :*

45 minut
16 sztuk

składniki:

  • 100 g masła
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 duże banany
  • 200 g mąki
  • pół szklanki marmolady truskawkowej
  • 3 jajka
  • 50 g brązowego cukru

wykonanie:

  1. Masło, czekolady i cukier roztopić w garnuszku na wolnym ogniu i odstawić do ostygnięcie.
  2. Rozgnieść banany
  3. Mąkę przesiać, dodać do niej proszek do pieczenia, mokre składniki i banany. Wszystko dokładnie wymieszać.
  4. Do papilotek nakładać około 1/3 ciasta, następnie łyżeczkę konfitury i znowu ciasto, tak by całość wypełniła ok. 2/3 pojemności.
  5. Piec około 35 minut w temperaturze 175 stopni.

:)

rozmiar1

rozmiar2

rozmiar3

Tagi: , , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *