Ciasto Kinder Country


wyrozniajace1

Kolejna propozycja ciasta, którego receptura ma odzwierciedlać w smaku popularny batonik Kinder Country. Czekolada mleczna i biała, prażona pszenica i herbatniki, to wszystko czego potrzebujecie aby wykonać ten przysmak:)

5 godzin
1 blaszka

składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 250 ml kremówki
  • 250 g herbatników
  • 2 mleczne czekolady
  • 2 białe czekolady
  • 3 szklanki prażonej pszenicy z miodem

wykonanie:

  1. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 200 ml śmietany kremówki ubić. Dodać mascarpone i wystudzoną czekoladę. Wsypać 3 szklanki prażonej pszenicy i pomieszać łyżką.
  2. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostała kremówkę ubić na sztywno. Dodać do niej przestudzoną czekoladę.
  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na nim herbatniki obok siebie. Nałożyć na nie  masę białą, przykryć ponownie herbatnikami. Wylać masę z mleczną czekolada i udekorować prażoną pszenicą.
  4. Ciasto schłodzić w lodówce (ok. 3 godzin). Podawać zimne :)

 

rozmiar1

rozmiar2

rozmiar3

Tagi: , ,

2 komentarze

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Jaglusia napisał(a):

Nigdy nie jadłam takiego ciasta. Muszę koniecznie spróbować! Bardzo ciekawie wygląda.
Zapraszam na zupę dyniową curry! :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/11/02/zupa-curry-z-krewetkami-i-dynia/