Muffinki z płatkami owsianymi i jabłkami


rozmiar2

Przepyszne i proste w przygotowaniu muffinki, które idealnie nadają się na zdrowy podwieczorek lub drugie śniadanie. Z dodatkiem płatków owsianych, jogurtu naturalnego j jabłek. Pamiętajcie, szczególnie na jesień, kupując jabłka wybierajcie nasze, krajowe, mają najlepszy smak a ich wybór jest ogromny :) 

15 muffinek   40 minut 

składniki:

  • 70 g brązowego cukru 
  • 70 g cukru 
  • 2 jajka
  • opakowanie cukru waniliowego 
  • 170 g jogurtu naturalnego 
  • 100 ml oleju rzepakowego 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 250 g mąki pszennej 
  • 2 jabłka 
  • 50 g płatków owsianych góralskich 

wykonanie:

  1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. 
  2. Dodać olej i jogurt i ponownie wymieszać. 
  3. Mąkę przesiać i połączyć z ciastem, dodając również proszek do pieczenia (Miksować przez  1-2 minuty na najmniejszych obrotach miksera)
  4. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. 
  5. Do ciasta dodać jabłka i płatki owsiane. Wymieszać szpatułką. 
  6. Ciasto nakładać do papilotek.
  7. Piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni

Polecam :)

rozmiar3 rozmiar2 rozmiar1

Tagi: , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *