Placuszki ryżowe z bananami i karmelem


wyróżniające1

Po 3 pierwszych trudnych miesiącach życia z Bejbikiem, wypełnionych nauką, troską, strachem, niepewnością i miłością, powoli wracamy do normalności, a więc i do gotowania :) Mam nadzieje, że będziemy częściej znajdować czas w kuchni, aby upichcić coś smakowitego. Tym razem udało nam się zjeść wspólnie śniadanie, którym nie były płatki zalane mlekiem :) Prawdziwym rarytasem okazały się nasze ulubione placuszki śniadaniowe, tym razem z mąki ryżowej i bananów polane słodkim karmelem, który został z mini serniczków :) Macierzyństwo uczy organizacji czasu i myślenia perspektywicznego, stąd ponowne użycie sosu karmelowego :) 

12 placuszków          15 min

składnikizółty

  • 2 szklanki mleka
  • 200 g mąki ryżowej 
  • 1 jajko 
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 2 banany 

karmel: JAK W TYM PRZEPISIE 

wykonanieżółte

  1. Wszystkie składniki pomieszać w misce.
  2. Banany obrać, pokroić w paseczki, dodać do masy 
  3. Zrobić karmel jak w przepisie
  4. Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni, podawać z bananami polanymi karmelem 

P. S. Szybkie, łatwe i przyjemne <3 

 

rozmiar1

rozmiar2

rozmair3

Tagi: , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *