Ciasteczko francuskie z truskawkami


wyróżniające2

Podobno najlepsze pomysły rodzą się spontanicznie. Tak też było w przypadku tego ciasteczka:) Marcin robił na śniadanie swoje pyszne jajka zapiekane w cieście francuskim i zostało połowę opakowania. A że w tym samym dniu ja robiłam ciasto z truskawkami, które również zostały, postanowiłam wykorzystać „resztki” i upiekłam ciasteczko z białym serem i truskawkami. Poszło całe, jeszcze ciepłe:) 

25 minut  2 porcje 

składnikiczerwone

  • 200 g ciast francuskiego 
  • 100 g truskawek 
  • 3 łyżki białego sera
  • łyżka cukru pudru 
  • łyżeczka masła 

wykonanieczerwone

  1. Ciasto francuskie zgiąć na pół, jedną połówkę ponacinać wzdłuż co około 1 cm.
  2. Serek pomieszać z cukrem pudrem, nałożyć na część ciasta, która nie jest nacięta. Następnie ułożyć truskawki i zawinąć naciętą połową ciasta.
  3. Posmarować wierzch ciasta masłem.
  4. piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
  5. Posypać cukrem pudrem

Banał :) 

rozmiar2

rozmiar1

rozmiar3

Tagi: ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *