Kurczak z grillowaną cukinią i serem feta


wyróżniające3

Dość długa nazwa ale zapewniam, że połączenie smaków znakomite:) nie będę się długo rozpisywać na temat tej propozycji obiadowej, powiem tylko jedno, Marcin nie przepada za cukinią a tak podana podbiła w końcu jego serce:) 

2 porcje  30 minut 

składnikibrązowe

  • 2 piersi z kurczaka
  • sól, pieprz, oregano, oliwa z oliwek
  • jedna cukinia
  • 50 g sera feta
  • suszona bazylia
  • opcjonalnie ryż

wykonaniebrązowe

1. Kurczaka zamarynować przez noc w oliwie z oliwek, soli, pieprzu i oregano.
2. Cukinie pokroić w cienkie plasterki, posolić, odstawić na 30 minut. Po tym czasie wycisnąć papierowym ręczniczkiem nadmiar wody.
3. Fetę pokruszyć w dłoniach i dodać bazylię.
4. Kurczaka usmażyć na patelni grillowej. To samo zrobić z cukinią.
5. Cukinię posypać serem feta.

Podawać z dowolnymi dodatkami, u nas ryż 😉 Inspiracja co do podania cukinii zaczerpnięta z książki, której recenzja już wkrótce na blogu!

 

rozmiar2

rozmiar1

Tagi: , ,

2 komentarze

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

MeCooks napisał(a):

Wygląda pysznie :-) Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

http://www.mecooks.com