Naleśniki orkiszowe ze szparagami, mozzarellą i szpinakiem


wyróżniające1

Po prostu hit! Kolejny tej wiosny przepis z pysznymi szparagami, na które sezon niestety dobiega końca:( Efektowne i proste w przygotowaniu danie dla smakoszy zdrowej kuchni:)

5 naleśników   godzina 

składnikizielone

naleśniki:

  • 300 ml mleka
  • 100 g mąki razowej orkiszowej 
  • 2 jajka 
  • sól
  • łyżka roztopionego masła
  • 50 ml wody mineralnej 

nadzienie:

  • 10 szparagów 
  • 5 plasterków szynki z indyka 
  • 10 plasterków mozzarelli 
  • 400 g świeżego szpinaku 
  • świeża bazylia 
  • pomidorki truskawkowe 

wykonaniezielone

  1. Pomieszać dokładnie składniki na naleśniki, usmażyć placki. 
  2. Szparagi umyć, smażyć około 3 minuty na patelni grillowej
  3. Szpinak umyć, blanszować na patelni 
  4. Do naleśnika nadkładać plasterek wędliny, 2 szparagi, 2 plasterki mozzarelli i listki bazylii 

Podawać z pomidorkami 


rozmiar2

rozmiar1

rozmiar3

Tagi: , , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *