Jajka w sosie ogórkowo-koperkowym


wyróżniające1

Proste a cieszy! Małe a sycące! Jajka w pierzynce nad wyraz kuszące :) Dziś proponujemy wspaniały sposób na urozmaicenie śniadania. Nie czekajcie na święta. Zafundujcie sobie jajka w sosie ogórkowo-koperkowym :) .

25 min

 

składnikibiałe

  • jogurt naturalny ok. 180 g
  • 3 łyżki majonezu Winiary
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • koperek

wykonaniebiałe

I bez tego daliby Państwo radę, ale niech tradycji stanie się zadość.

  1. Siekamy drobno cebulkę i koperek.
  2. Do miski wlewamy jogurt i dodajemy 3 łyżki majonezu. Wrzucamy cebulę i koperek, a do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Odstawiamy do lodówki celem schłodzenia.
  4. Gotujemy jajka i tu nasza propozycja, by ugotować je nie do końca na twardo. Kiedy żółtko jest jeszcze odrobinę luźne (patrz zdjęcia), efekt jest murowany.

Sycące, może nawet odrobinę kaloryczne. Z pewnością nastroi do działania :) .

SMACZNEGO!!

 

rozmiar1

rozmiar2

rozmiar3

rozmiar4

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *