Mini brownie z kremem orzechowym


wyrˇ¬niaj-ce2

Dzisiaj przepis na bardzo słodkie i uroczo wyglądające mini brownie z masą orzechową. Inspiracją do powstania ciasteczek był prezent od sklepu NATURO.PL w postaci pysznego i zdrowego masła orzechowego! Zapraszamy do kuchni :)

  8 ciasteczek 1 h

składnikibiałe

  • 200 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady 
  • 130 g mąki pszennej razowej 
  • 200 g brązowego cukru 
  • 3 jajka 
  • 200 g Mascarpone
  • 150 g masła orzechowego  – u nas ze sklepu NATURO.PL

wykonaniebiałe
1. Masło roztopić w garnuszku. Po jego roztopieniu dodać połamaną w kostki czekoladę i dokładnie roztopić na bardzo małym ogniu. Zdjąć z palnika.
2. Jajka ubić z cukrem. Dodać masło z czekoladą, wymieszać a następnie przesianą mąkę. Dokładnie zmiksować.
3. Kopijki wysmarować masłem i wylać do nich ciasto. Ja użyłam 16 kopijek. Piec około 30 minut w temperaturze 160 stopni.
4. Mascarpone zmiksować z masłem orzechowym.
5. Ostudzone placki z brownie przełożyć kremem. Udekorować pozostałym kremem

 

rozmiar1

rozmiar3

rozmiar2

Tagi: , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *