„Pomysł tani na pomidorową Ani!”


logo2

To najlepsza zupa pomidorowa pod słońcem! Nie wyobrażam sobie swojej kuchni bez tego smaku, który kojarzy mi się z dzieciństwem u babci.

1h 30min
7

Składniki :

  • Szyjka z indyka
  • włoszczyzna
  • 5 marchewek
  • pieprz
  • sól
  • bazylia
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • przecier pomidorowy
  • makaron nitki
  • jogurt grecki

Wykonanie:

Szyjkę z indyka gotować przez około godzinę w dużym garnku. Odcedzać zbierający się osad. Następnie dodać umyte warzywa, doprawić solą, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym, gotować. Gdy warzywa będą miękkie odlać pół szklanki wywaru do garnuszka, w którym pomieszać należy go z przecierem. Ja daje zawsze duży słoiczek aby zupa była bardzo pomidorowa. Można oczywiście zrobić przecier samemu.
Następnie dolać przecier do zupy i na małym ogniu gotować. Pod koniec gotowania dodać bazylię.
Zupa prosta, tania i smaczna! Idealnie pasuje do niej makaron nitki, można też dodać jogurt grecki już na talerzu:)

Polecam !

Ania :)

 

logo3

logo6

logo7

Tagi: , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *