Pasta z makreli


logo4

Przepis, który robi u nas furorę odkąd sięgam pamięcią. Sądząc po reakcji żony, oceniłbym ten „wynalazek” na 4,5 w pięciostopniowej skali :)

30 min

składniki:

  • jedna dowolnej wielkości makrela
  • ok. 5-6 jajek
  • cienki szczypiorek
  • jedna duża cebula
  • majonez
  • sól i pieprz do smaku

Zacznijmy od ugotowania jaj na twardo. Zdążą ostygnąć nim będą nam ponownie potrzebne. Kroimy cebulę tak drobno jak to tylko możliwe. Myślę, że dbałość o szczegóły bywa kluczowa, w przypadku prostych do przygotowania dań. Dobrze jest więc przemóc się, naostrzyć nóż i poświęcić cebuli nieco więcej uwagi, niż mamy na to ochotę. Pozbawiamy makrelę ości, a jajka ścieramy na tarce. Łączymy składniki dodając kolejno szczypiorek, majonez, sól i pieprz. Ot historia pasty z makreli, która zawładnęła naszym podniebieniem na długi, długi czas…

SMACZNEGO

Marcin

logo2

logo4

Tagi: , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *