Mini serniczki na spodzie Oreo

Święto Niepodległości uczciliśmy spotkaniem rodzinnym. Jak zwykle wesołym i długim. Aby umilić ten czas, postanowiliśmy wspólnie pogotować (o czym więcej dowiecie się wkrótce na blogu☺). Ja zrobiłam mini serniczki z ciasteczkami Oreo i białą czekoladą.
40 min
14 (szt.)
Składniki:
- 0,5 kg sera białego tłustego
- 250 dag mascarpone
- 175 dag ciastek Oreo
- opakowanie cukru waniliowego
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 1 jajko
- opakowanie budyniu śmietankowego
- 1/2 tabliczki białej czekolady
Wykonanie:
3/4 ciasteczek musimy pokruszyć i wyłożyć nimi papilotki (około 14 sztuk). Biały ser należy zemleć, dodać mascarpone, cukier puder oraz cukier waniliowy, budyń i wszystko wymieszać. Następnie dodajemy jajko i raz jeszcze mieszamy. Masę rozkładamy do papilotek. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 25 minut, aż babeczki się zarumienią. W rondelku zagotować 2 łyżki mleka, dodać jedną łyżkę masła i pół tabliczki czekolady. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Czekoladą polać serniczki i udekorować ciasteczkami Oreo.
Smacznego ☺
Tagi: ciasteczka Oreo, Oreo, sernik, sernik z Oreo
2 komentarze
Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

smacznego!
Świetne!