Naleśniki jarskie


wyróżniające

Kolejny autorski pomysł Mamy Stasi na sobotni obiad. Naleśnikom towarzyszy tym razem kasza jęczmienna, ogórki kiszone i żółty ser. Cała zgraja zapieczona pod jajeczną pierzynką, tworzy oryginalne i smakowite danie :)

1 h
4

składniki:

naleśniki: przepis TUTAJ

farsz:

  • woreczek kaszy jęczmiennej
  • 3 ogórki kiszone
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • pieprz, sól

wykonanie:

Naleśniki smażymy jak w przepisie u góry. W międzyczasie gotujemy kaszę, ogórki kroimy w drobną kostkę, a ser trzemy na tarce jarzynowej. Przygotowujemy nadzienie: kaszę, ogórki i ser żółty mieszamy doprawiając pieprzem i solą. Na naleśniki nakładamy nadzienie i zawijamy je, jak przy krokietach. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Jajka roztrzepujemy w rondelku i wylewamy na naleśniki. Piekarnik nastawiamy na 150 stopni, podpiekamy około 15/20 minut.

Smacznego ☺

Ania i Marcin

 

rozmiar1

rozmiar2

rozmiar3

rozmiar4

Tagi: , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *