Pesto z bazylii


wyróżniające1

Jeżeli lubujesz się w kuchni włoskiej, ten przepis powinieneś znać :) Poniżej najprostszy sposób na przygotowanie pesto z bazylii z dużą ilością parmezanu i oliwy z oliwek. Pyszny dodatek do makaronu i kanapeczek na wieczorne spotkanie przy winie :)

10 min

składniki: 

  • bazylia (ja daję całą bazylię z doniczki)
  • oliwa z oliwek (na jedno drzewko około 4-5 łyżek)
  • sól
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżeczki startego parmezanu

wykonanie:

Listki z drzewka bazylii wrzucamy do miseczki wraz z pozostałymi składnikami. Wszystko dokładnie blendujemy i pesto gotowe! Pozostaje dokładnie wymieszać je w misce z makaronem :)

rozmiar1

Tagi: , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *