Muffinki jajeczne ze szpinakiem


wyróżniające3

Dzisiaj szybka propozycja śniadaniowa. Jajka z szynką i szpinakiem, zapiekane w piekarniku niczym popularne muffinki. Polecamy słonecznie żółte i pełne białka babeczki z jajek, na dobry początek dnia ☺

30 minut
 6 sztuk

składniki:

  • 4 jajka
  • garść szpinaku
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • gruby plasterek szynki drobiowej

wykonanie:

Szpinak umyć i poddusić z czosnkiem na patelni ok. 4 minuty. Szynkę pokroić w małą kostkę. Jajka roztrzepać z przyprawami w garnuszku. Foremkę na muffinki wysmarować masłem. Na dnie ułożyć szynkę oraz szpinak, a następnie zalać jajkami. Piec w temperaturze 200 st. ok. 20 minut.

delicious!

Ania

rozmiar3

rozmiar1

rozmiar2

Tagi: , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *