Makaron z pesto i rocottą


wyróżniające2

Ten pomysł przyszedł mi do głowy, gdy na szybko chciałam zaskoczyć Marcina jakąś dobrą kolacją, z wykorzystaniem tego, co akurat  miałam w  lodówce ☺ Świeża bazylia zawsze czeka w pogotowiu, podobnie czosnek, a że była i ricotta, zobaczcie co z tego wyszło ☺

30 min
2

składniki:

  • makaron (ja użyłam makaronu z pszenicy durum z dodatkiem szpinaku) PYCHA!
  • 150 g serka ricotta
  • 2 plastry sera koziego
  • pesto z bazylii: PRZEPIS TUTAJ

wykonanie:

Pesto robimy, jak w przepisie powyżej. Dodać do niego łyżką rocotte i dokładnie połączyć składniki. Makaron ugotować, odsączyć i połączyć z pesto. Podawać od razu z dodatkiem świeżej bazylii i sera koziego.

Gwarantuję, że danie pomimo dość „banalnego” wykonania i prostoty, jest wyśmienite!

rozmiar1

rozmiar2

Tagi: , , , ,

1 komentarz

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

marta@marta napisał(a):

Moje smaki :) i wydaje się banalne w przygotowaniu :)