Polędwica wieprzowa z grila


wyróżniające1

Sezon grillowy na finiszu. Pogoda pozwala nam maksymalnie wykorzystać ten czas. Może zakończycie go naszą propozycją? Polędwica wieprzowa z jarzębiną z dodatkiem marchewkowych frytek. Serdecznie zapraszamy na grilla :)

1,5 godziny

składniki:

  • 4 kawałki polędwicy wieprzowej
  • sól, pieprz, tymianek
  • 5 marchewek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • czerwona słodka papryka
  • jarzębina firmy STOVIT 
  • 1 czosnek

wykonanie:

  1. Mięso nacieramy solą, pieprzem, tymiankiem i drobno pokrojonym czosnkiem. Odstawiamy na 20 minut do lodówki.
  2. Marchewkę obieramy, gotujemy około 10 minut. Studzimy. Kroimy w paski imitujące frytki. Wrzucamy marchewkę do miski, wlewamy oliwę, dodajemy sól, czerwoną słodką paprykę oraz zioła prowansalskie, mieszamy.
  3. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, marchewkę rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy 30 minut.
  4. Na rozgrzanym grillu kładziemy kawałki mięsa i przypiekamy z każdej strony po około 10 minut.

Mięso podajemy z jarzębiną, która świetnie zastępuje sos do mięsa i nadaje mu wytrawny, unikatowy smak:) A wszystko zagryzamy zdrowymi frytkami z marchewki :)

Smacznego !

 

rozmiar1

rozmiar2

rozmiar5

rozmiar6

Tagi: , , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *