Bagietka nadziewana kurczakiem i mozarellą


wyrozniajace2

Tym razem pomysł na szybką przekąskę. Bagietka nadziewana kurczakiem i serem mozarella, to pomysł na ciepłe dani, który możemy zaserwować na kolację, lub na spotkaniu ze znajomymi.

50 minut
1 bagietka

składniki:

  • bagietka
  • 6 plasterków sera mozarella
  • 1 mała pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • 10 g parmezanu
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • 1 ząbek czosnku

wykonanie:

  1. Kurczaka myjemy, kroimy w paski i panierujemy. Następnie usmażyć i odstawić do ostygnięcia.
  2. Bagietkę przekroić na 3 części. Za pomocą noża wydrążyć środek.
  3. Kurczaka (w zależności od grubości pasków, używamy tyle, ile wejdzie do środka bułki) owinąć mozarella i włożyć do środka bułki
  4. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Dodać oliwę z oliwek, starty parmezan, sól oraz pietruszkę i wszystko wymieszać.
  5. 3 kawałki bagietki pokroić na węższe kawałki, tj. ok. 3 cm.
  6. Bagietkę przełożyć na folię i położyć na blaszce do pieczenia w piekarniku. Posmarować całą bułkę oliwą z oliwek i zawinąć folię.
  7. Piec około 20 minut w 200 stopniach.

Smacznego

 

rozmiar2

rozmiar3

rozmiar1

Tagi: , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *