Sałatka z grillowanymi szparagami


wyróżniające1

Jej!! Feeria barw na talerzu :) tak można określić moc witamin, którą przyjmiemy po spożyciu tej sałatki. W roli głównej oczywiście szaragi, którym towarzyszy makaron z bazyliowym pesto, świeży szpinak, pomidorki koktajlowe i pyszny ser feta! Sałatka może być serwowana jako obiad bądź kolacja! Gwarantuje niezapomniany smak!

3 porcje   40 minut 

składnikizielone

  • pesto z bazylii jak w tym przepisie: TUTAJ
  • 150 g makaronu (u mnie wstążki, ale mogą być np. świderki)
  • 10 szparagów 
  • 50 g sera feta
  • dwie garści świeżych liści szpinaku 
  • 10 pomidorków koktajlowych 

wykonaniezielone

  1. Makaron ugotować al dente. Przestudzić i pomieszać z pesto
  2. Szparagi umyć, oderwać twarde końcówki, przekroić na 4 części i grillować około 6 minut ( ja użyłam patelni do grilla) 
  3. Makaron wsypać do miski, dodać umyty szpinak, szparagi, pokrojone na pół pomidorki i pokruszyć fetę. 

3 kroki do pełni zdrowia <3 

rozmiar1

rozmiar3

rozmiar4

rozmiar2

 

Tagi: , , , , ,

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz i dołącz do dyskusjii!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *